zondag 29 september 2013

Engels drop pot

 Hoi Allemaal,

Ieder jaar is het weer een terugkerend probleem !!Wat geef je iemand voor zijn verjaardag die zegt alles te hebben en geen verlanglijstje heeft.Tegen dit probleem lopen we ieder jaar aan als mijn schoonvader jarig is.


 geef maar een zak drop krijgen we dan te horen . Die vind hij altijd lekker. We weten dat hij van Engelse drop houdt en zo kwam het dat ik van de week tijdens een slapeloze nacht op het idee kwam op een pot te gaan versieren met de dropjes die we in de pot zouden gaan doen!! Ik had ze zo vaak op diverse blogs langs zien komen dus na via Google op haakpatronen Engels drop geklikt te hebben kwam ik al snel op dit patroon:  http://haakfeest.blogspot.nl/2013/03/engels-drop.html   en ben de volgende dag snel aan de slag gegaan

 Eerst ben ik de deksel van de pot gaan om haken met vasten. Daarna heb ik met een groene kleur draad de hele rand van de pot om gefestonneerd.Daarna ben ik een voor een de dropjes gaan haken en heb de kleine lapjes nadat ik de draadjes had weggewerkt met Tacky Glue aan elkaar gelijmd.Toen ik er naar mijn idee voldoende had gehaakt heb ik ze in mijn hand genomen en geschud zoals je met een dobbelsteen doet en daarna op de deksel gegooid. Zoals ze neervielen zo heb ik ze vastgelijmd waardoor er een wat ongedwongen tafereeltje is geworden. Ik ben zelf erg tevreden met het resultaat. Heb de pot ingepakt in folie en met lint die in alle kleuren die in de dropjes voorkwamen en had zo een leuk en origineel kado!!

7 opmerkingen:

 1. Ik vind dit een supermooi idee, heel mooi uitgewerkt. Die ga ik onthouden voor een vriend van ons die binnekort jarig is :)
  Fijne week,liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk Monique!! Ik krijg er meteen trek van :-) . Ben benieuwd wat schoonvaders ervan vind. :-)

  liefs, El

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt heel mooi. De engels drop staat ook nog op een lijstje om eens te haken.

  groetjes, Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk en origineel kado. Dat zal wel in de smaak vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er zeer smakelijk uit, daar zal je schoonvader heel blij mee zijn!
  Mooi gemaakt hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat je via mijn blog aan het Engels drop patroontje bent gekomen.
  Ik ken jouw blog nog niet, maar ga je vanaf nu volgen.
  Je maakt mooie dingen.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je berichtje. Ik vind het enorm leuk om ze te lezen. Je mag eerlijk vertellen wat je ervan vind. Ook als je het minder mooi vind!!