vrijdag 3 mei 2013

Genieten van het voorjaar in eigen tuin

Soms is geluk zo simpel. Lekker genieten in mijn eigen tuin,na een dag hard gewerkt te hebben. Genieten van mijn nieuwe oppottafel.
Gelijk een gezellig hoekje gecreëerd tegen de saaie muur met een kruidenplantje en wat zink en oud olijfolie- blik . En de oude vuilnisemmer van mijn ouderlijk huis.
 De viooltjes bloeien nog volop. Ik had ze al vroeg neergezet toen en onverwacht nog flinke kou overheen kwam maar dat hebben ze gelukkig goed doorstaan!!
 Ik ben gek op alles wat wit, roze, paars of blauw kleurt. De vergeet-me-nietjes kon ik daarom ook niet laten staan in het tuincentrum waar ik van de week was.
 Net als deze leuke blikken hangers met roze geraniums erin. De terracotta- bakken die er jaren gehangen hebben hadden de vorst niet overleeft en moesten dus vervangen worden!!
 Ook mijn olijfboompje heeft de kou niet overleefd en dus moest daar ook een nieuwe voor komen.
 En kijk dan eens naar deze prachtige appelbloesem. Het boompje staat er sinds twee jaar
 Maar dit jaar bloeit hij zo veelvuldig. Als daar ook echt appels uit komen dan bof ik. Lekker appeltaart dames!!
 Ook de aalbes zit al vol met bloemen en dat beloofd wat. Ik krijg nu al trek in de zure bessen. Lekker met wat gele vla!!
Ook nieuw is deze lei-pruim. Ben heel benieuwd wat hier uit gaat komen. Op deze plaats stond voorheen een vijgenboom die in  een aantal jaren goed gegroeid was en steeds lekkerdere vijgen begon te geven. Helaas overleefde hij de erge vorst van vorig jaar niet. Zo ontzettend jammer. Ik geloof dat ik maar eens wat jasjes voor al mijn lievelingen moet  gaan maken om ze door de vorst heen te helpen. Onder de leiboom heb ik mijn aardbeienplantjes gestekt en geplant. Ik heb nu 21 plantjes. Dus als die gaan aanslaan hoop ik lekker aardbeien te kunnen gaan eten!!
 Ook mijn hortensia begint al weer lekker uit te lopen.Evenals mijn pioenroos. Heerlijk even zo'n rondje door de tuin. De zomer mag wat mij  betreft komen. Ik vind het heerlijk in de tuin!!

4 opmerkingen:

 1. Hoi Monique,
  heerlijk die mooie bloemen hoor. En ja de boekjes zijn super leuk hé, ik kan er in blijven kijken zie steeds opnieuw weer iets leuks. veel plezier met het borduren van je werkje.
  lieve groetjes Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Monique,

  Heerlijk als alles weer zo lekker uit loopt he?
  Ik vind dat ook altijd zo genieten...ondanks mijn hooikoorts.
  Vorig jaar hebben wij ook een pioenroos geplant ...ik vind ze zo mooi..en hier loopt hij ook al aardig uit gelukkig.
  Nou genietze hoor..

  Liefs, Ciska

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Monique wat leuk!!!!Jij hebt die leuke oppot tafel, hij is leuk hè? Deze is ook zo leuk om die witte accenten en stevig , dat had ik al gemerkt. Staat erg gezellig. Fijn weekend!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waar heb je dat ontzettende leuke oppottafeltjd gekocht?

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je berichtje. Ik vind het enorm leuk om ze te lezen. Je mag eerlijk vertellen wat je ervan vind. Ook als je het minder mooi vind!!