maandag 4 november 2013

Mijn eerste kerstcreatie!!

 Hoi Lieve blogvolgers,

Nu de dagen zo donker worden en het overdag ook al zo somber is krijg ik  zo langzamerhand zin om aan leuke spulletjes voor de kerst te gaan beginnen. Ik kwam er eigenlijk op doordat ze bij de tuincentra waar ik kwam de kerstshows al langzaam opgebouwd zag worden en waar ik deze leuke houten ster kocht.


Toen ik bij mijn vader was om zijn bed te verschonen en de was terug te brengen kwam ik op mijn moeders hobbykamer en liep daar wat dromend rond denkend aan alle herinneringen met mijn moeder en hoe we haar nog steeds missen ondanks dat ze al weer twaalf jaar geleden ons ontviel . Mijn oog viel op de knopen-pot waar mijn moeder al haar knopen in bewaarde. Toen ontstond het idee om daar wat mee te gaan doen. Ik heb de pot omgekeerd en alle knopen  die ik mooi vond eruit gehaald. Gisteren ben ik met deze knopen aan de slag gegaan.


De houten ster heb ik eerst met kalkverf wit geverfd. Toen die goed droog was ben ik de knopen er een voor een met mijn lijmpistool erop gaan lijmen .Dit was nog een aardig klusje en ik kwam er ook niet ongeschonden vanaf want die lijm is gloeiend heet dus ik heb nu wel een aantal pijnlijke plekken en blaren op mijn handen maar dat mocht de pret niet drukken en ben ik zelf erg tevreden over het resultaat. Een mooie versiering voor met de kerst en tegelijkertijd een mooie herinnering aan mijn moeder die net als ik ook altijd aan het fröbelen was!! Hoe mooi kan het zijn!!

9 opmerkingen:

 1. Wat is dit leuk gedaan Monique, inderdaad een heel mooie herinnering aan je moeder en bovendien een prachtige decoratie!
  Oh oh, die vingers, dat herken ik wel, zelf gebruik ik voor die kleine dingetjes altijd een pincet , haha, de blaren op mijn vingers zijn zo moeilijk om te handwerken, vandaar ;)
  Fijne week, liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je op deze manier een mooi aandenken. Volgens mij zit het handwerken toch vaak in de familie trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zo dit ziet er bijzonder uit zo mooi en glimmend zo heb je wel een aandenken aan je moeder en ook ik mis mijn vadertje na 7 jaren nog enorm dus vind ik je gevoelens niet vreemd:-))
  groetjes,corry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel ergf mooi Monique, zowel de creatie als de herinnering die eraan vast zit.

  liefs, El

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk idee, Monique. Je knopenhart is mooi gelukt, een plaatje om naar te kijken en bovendien een hart vol herinneringen!
  Lieve groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk dat deze ster nog jarenlang je kamer zal versieren met de kerst...een mooie ster en een prachtig aandenken aan je moeder...
  Liefs Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige ster heb je gemaakt zeg en wat een mooie herinnering aan je moeder.
  Liefs, Wilga

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Erg mooi geworden en je zal bij het zien van de ster altijd aan je moeder denken.
  Zo zal ze altijd tijdens de kerst een beetje aanwezig zijn...mooie gedachte.

  Liefs,Ciska

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel leuk idee. Ik heb de knopen van mijn oma geërfd dus het kriebelt al een mooie herinnering van haar knopen te maken. Bedankt voor het delen van het idee.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je berichtje. Ik vind het enorm leuk om ze te lezen. Je mag eerlijk vertellen wat je ervan vind. Ook als je het minder mooi vind!!