donderdag 14 februari 2013

Memory-bord


Hallo lieve blogvolgers,
gisterenavond heb ik weer eens heerlijk zitten freubelen aan mijn memory- bord. Ik was hier al een tijdje geleden aan begonnen.Ik had zo'n bord al op meerdere blogs en in diverse tijdschriften voorbij zien komen en wilde er zelf ook graag een maken. Het is eigenlijk best simpel om te maken. Ik zal jullie vertellen hoe ik het heb aangepakt. Bij blokker kocht ik een leeg wit  canvas schilderij.  Omdat ik mijn bord lekker groot wilde hebben had ik de grootste versie van de canvas  schilderij gekozen. Ik had al een mooie grijze stof  in huis om het schilderij mee te bekleden. Mijn muren zijn wit evenals veel meubels maar ik heb sinds de verbouwing prachtige oud lijkende plavuizen en vond het daarom leuk om dat grijs terug te laten komen in de memory- bord. Het schilderij heb ik eerst bekleed met een laag synthetische watten( die ook wel gebruikt worden om spreien mee op te vullen.) Ik kan even geen andere omschrijving ervan geven maar er zal vast wel een naam voor dit spul zijn. Ik heb het gewoon bij een stoffenzaak gekocht. Daarna de lap stof erover die ik aan de achterzijde met kleine spijkertjes heb vastgezet. ( kan eventueel ook met een nietpistool) Daarna ben ik de linten gaan plaatsen en dat was een karweitje waar ik me danig in vergist had Dit bleek een heel gepuzzel om de linten zo te leggen dat alles mooi symmetrisch lag. De linten  zetten ik tijdelijk op de achterkant met punaises vast zodat ik kon schuiven en aanpassen  totdat ze naar mijn zin lagen.Ik zal eerlijk bekennen dat ik tot twee maal toe alles eraf heb moeten halen omdat ik dus gewoon lint tekort kwam. Uiteindelijk heb ik meer als zes meter lint gebruikt. toen ik tevreden was over hoe de linten moesten komen te liggen heb ik deze met kleine spijkertjes vastgezet. Om het geheel af te maken heb ik op alle plaatsen waar de linten elkaar kruisten een brad met parel erop door de linten gehaald.  zorg er wel voor dat de linten goed strak zitten want anders valt alles wat je erachter doet er weer zo snel uit.Ik kon het natuurlijk niet laten om er al wat mooie prenten tussen de plaatsen. 
Vanavond maar mijn mannetje eens lief aankijken of dat hij het voor me op wil hangen.
fijne dag weer allemaal!!
liefs van Monique
 

3 opmerkingen:

 1. hoi monique
  wat een geweldig mooi bord zowel de kleur vind ik erg sjiek maar ook de leuke brads die je hebt gebruikt!
  nu ik dit moois zo zie ga ik er toch ooit ook eens eentje maken,dus dank voor de uitleg!
  groetjes van corry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Monique,

  Je memorybord is heel mooi geworden..en mooi afgewerkt met de pareltjes.
  Het staat erg sfeervol met de oude foto`s en kaartjes.

  Liefs,Ciska

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi monique,

  Bedankt voor je leuke berichtje!! Ik kende je blog nog niet maar het ziet er super uit!! Ik ga je gelijk volgen hoor want zulke mooie dingen wil ik niks van missen!!

  Veel liefs Sharon

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je berichtje. Ik vind het enorm leuk om ze te lezen. Je mag eerlijk vertellen wat je ervan vind. Ook als je het minder mooi vind!!